За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Умението да боравим с цветовете за хармония и свързаност в живота
26/04/2023
Нейрографика

Виждате ли тази палитра?

Не се подлъгвайте, че са просто боички за оцветяване и забавление – тя е нещо много значимо и с нея можем да направим много. 

Да видим и усетим, че цветовете са “материя”, създаваща и променяща впечатления. 

Те са крайъгълен камък в комуникацията между подсъзнанието и разумната ни част. Своеобразен шорткът, който може много ефективно да промени и хармонизира фината настройка на цялото ни същество.

 

Как става това? С работа и тренировка. Ще ви дам един премиер.

И бояджията, и художникът работят с цветове. Понякога дори с еднакви палитри.

Но винаги ще познаеш къде е просто боядисано и къде е пипнала ръката на художник.

Умението да съчетаеш и боравиш с цветовете не може да остане незабелязано. Необяснено да, но не въздействащо – (почти) никога.

Същото е и с живота.

Всички имаме палитра от обстоятелства, но боравам с тях различно. Някои ги преминават без особено внимание и осъзнатост – замазват положението и скачат към следващата “боя”. Натрупват пласт след пласт, без да търсят хармония и свързаност помежду им. Когато се получи е случайност, когато не – някой външен нещо е объркал.

 

Други успяват с два налични цвята на сътворят шедьовър. За тях не е чак толкова важно каква е фактологията на случките, които ги спохождат, колкото посланието, урока, заложен в тях. Те търсят поднюанс във всяко преживяване. И когато уловят нишката му – дори несъвместими цветове-събития изглеждат като напълно логични, смислени и хармонични. 

Искате ли да сте от вторите? Да сте художници, а не бояджии? 

Възможно е и не е нужно да можете да рисуване. Защото, за да усъвършенстваш себе си и живота си, чрез Нейрографика ти е нужен треньор, не талант. 

Някой, който да ти покаже правилните цветове.

Именно защото са толкова важни, цветовете имат своето утвърдено място в Нейрографиката по няколко линии. Те “влизат” в базовия алгоритъм на всяко нейрографично рисуване в стъпка 5 (4.2) след като сме свършили доста солидна работя с рационалния и част от несъзнаваното.

От друга страна, на тях е посветен цял един основен алгоритъм, който изучава и координира влиянието им на всички нива – Ум, Дух,Тяло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съвсем естествено е и значимото място, което сме отделили на тази красива и мощна част и в нашия собствен 13-етапен алгоритъм за себеразгръщане. Защото няма как да утвърдим лична сила, ако не се научим да познаваме и личната си “слабост”. И не се научим да я трансформираме в знание и опитност.

 

Всичко това се случва в един последователен и логичен процес, който стъпка след стъпка разгръща опознаването на това кой съм Аз, надгражда усещането за собствена значимост и го насочва в градивна и ползотворна посока. В този процес не сте сами, аз ви водя през него, използвайки не само знанието за цветовете, но и всички нейрографични и коучинг инструменти, част от метода Mahama. 

Аз съм вашия треньор и ще ви помогна да създадете най-красивата картина на живота си.

Значение на цветовете в нейрографиката

Цветовете в нейрографиката изиграват ключова роля за визуалното и емоционалното насищане на творбата. Тази изкуствена техника, която се основава на използването на нервни клетки и различни химически реакции, предоставя уникален начин за изразяване и възприемане на цветовите схеми.

Цветовете в нейрографиката могат да предизвикат различни емоции и асоциации, като всяко цветно съчетание предава собствена смислова и символична нагласа. Те могат да създадат спокойствие и хармония, енергия и страст, тъга или радост. Цветовете имат силно влияние върху нашето настроение и възприятие, като могат да променят нашето възприятие за образите и преживяването на изкуството.

В нейрографиката цветовете могат да бъдат избрани съгласно научни принципи и експериментиране, като се изследва реакцията на нервната система към различни цветови комбинации. Това дава възможност на художниците да изразят силни емоции и да комуникират с гледачите посредством изразителните си графики.

Нейрографиката – израз на вътрешния ни свят

Изборът на цветове в нейрографиката може да бъде индивидуален и предпочитанията на художника да отразяват неговите собствени емоционални и визуални предпочитания. В същото време, различни цветови комбинации и хармонии могат да се използват с цел да се предизвика определено настроение или да се предаде определена идея или послание.

Цветовете в нейрографиката са мощен инструмент, който може да ни отведе във вълшебни светове, да ни вдъхнови и да ни потопи в нови емоционални измерения. Те ни позволяват да преживеем историята, разказвана през изображения, и да се свържем с творческия процес на художника.

Цветовете в нейрографиката имат способността да влияят на нашето настроение, да предизвикват емоции и да създават смисъл в изкуството. Тази комбинация от наука и изкуство ни предлага уникално изживяване, което може да бъде различно за всеки гледач, като цветовете стават мощен канал за комуникация и изразяване на идеи през изображенията.

С внимание и с-мисъл:

ЛАЛИ ПАВЛОВА

Прочетете още от нашия блог:

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

Call Now Button