Mahama’ s Exclusive Shop

За Центъра

Как Помагаме

Индивидуална програма

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Женска енергия
14/02/2023
My Mahama Нейрографика

Женска енергия: тя привлича плавно, но постоянно. Как да я усетим?

 

До преди известно време мислих, че да си от женски пол е достатъчно, за да си в съзвучие с женската енергия. Но с хода на живота, събитията и осъзнаванията ми се оказа, че това не е съвсем така и женствеността има нужда от подхранване. В търсене на начин да я усиля, прибегнех до първата си асоциация с женственост – дълга коса, рокли, червило. След известно време старателно придържане към такъв вид обаче разбрах, че той не изчерпва съдържанието на думата Жена.

Дори напротив.

 

Стигнах до парадокса да ходя все по-нагласена, но все по-неудовлетворена. 

 

Чудех се защо – нали съм вкарала в употреба атрибутите на женската енергия, защо не се чувствам свързана с нея? Изникна въпросът – дали женската енергия въобще е това, което аз си мисля?

 

Отговорът се оказа не толкова сложен, колкото смятах и за него въобще не е нужно да се допитваме до Тантра гуру или до вещи специалисти по женски практики. Достатъчно е да се огледаме и да видим какво се случва в природата.

 

А в природата има цикличност – редуват се периоди на активност и покой, на светлина и мрак, на раждане и загиване. Това е принцип, който и енергията следва – когато е активна и дейна, шумна, агресивна – проявява се “мъжкото”, когато почива, когато има тишина и тъмнина, налице е разгръщане на женска енергия.

Т.е. всичко което е тихо, почиващо, плавно, неуловимо е в своята женска проява. 

Тихо? Покой? Да си го напомня следващия път, когато завихря скандал на мъжа си 😉 Че коя жена успява да е тиха и плавна в днешно време, виж – неуловима е малко по-постижимо.

 

И ето първата индикация във владението на коя енергия сме през повечето време. Колкото повече движение, активност, амбиция, контрол, пробивност и натиск прилагаме в някоя сфера на живота си, толкова повече активираме в нея мъжкия принцип. Проявата му е необходима, защото и двата типа енергия са неразривна част от нас и имат своите задачи. Но ако вършим повече от горните дейности, се получава дисонанс на мъжка енергия в женско тяло и съзнание.

 

Ако отново обърнем поглед към живия свят, към поведението на женските и мъжките животни – кой е този, който по-шарен, пъстър, привличащ?! Например пауни, елени… едва ли ще се сетим как изглеждат женските им, докато за мъжките нямаме никакво съмнение. Те са толкова ярки и запомнящи се. Но кой е този, който е активен и привличащ и се бори за вниманието на “невзрачните” пасивни женски?

 

А какво се получава при хората, особено в днешно време? Много повече ние, жените, сме тези, които са ярки, привличащи и показващи най-доброто от себе си.

Разбира се, голяма част от нас отричат, че се гласят заради мъжете и просто се поддържат за собствена радост. Но природата и вселената имат друго разбиране и изпращат енергия в съответствие с природните принципи, не с човешкото мнение.

И тук за мен беше поставен крайъгълният камък по темата – секси не означава женствена!


Сексапилът е проявление на мъжкия принцип, защото в него има повече агресивност, активност, яркост. И противно на масовото мислене, когато се облечем в прилепнали дрехи, подчертаващи извивките и сложим контрастен грим, ние се отдалечаваме от женската енергия. Привличаме, но по мъжки.

Механизмът на женската енергия е друг и тя привлича плавно, постепенно, постоянно.

 

Тя се манифестира, когато сме:

 

  • лежерни
  • ненатрапчиви
  • натурални

 

Как да усетим, че сме в нея? 

 

Когато се чувстваме “на мястото си”, независимо къде сме, когато няма нужда да крещим, за да ни чуят, когато сме обзети от естествено желание да даваме обич, присъствие и грижа.

 

За да се случи това, не е нужно да сме малодушни, да нямаме мнение или да се “замонашим”. Напротив! Всичко това е потискащо за всеки вид енергия. Но е добре да знаем, че когато действаме, ние избираме подхода си. 


Една и съща цел може да бъде постигната по няколко начина, обикновено минимум два – труден, когато вървим срещу природата си и лесен, когато се научим да чуваме финия глас на Вселената и се оставим потока й да ни подкрепя. Нали за това сме се родили в женско тяло.

 

И дали е случайно, че думата Вселена е от женски род?! 😉


Ако искате да усилите и балансирате женската си енергия, семинарът “Женска енергия” е точно за вас. 

Този семинар е за вас…

 

Ако нямате партньор.

Ако сте във връзка, където се чувствате непълноценна и неудовлетворенa.

Ако не изпитвате удоволствие.
Ако не си почивате колкото ви е нужно.

Ако не можете да оставите нещата да се случват, без да контролирате и да се притеснявате.
Ако не ви остава време за хобито ви. 
Ако нямате хоби.

Ако чувствате, че за вас не се грижат.

Ако просто ви се иска за няколко часа никой да НЕ ви занимава.


В днешния свят превес има Ян (мъжката енергия) – живеем в активни, бързи, агресивни времена. А това изначално нарушава балансa между женското и мъжкото, принуждавайки жените да усвояват все повече мъжки дейности и отношения, за да се адаптират, да бъдат актуални, да оцелеят.

 

Кога и къде? 

В коучинг център Mahama’s Life School

✔️ 25.02. 2023 година от 14:00 до 18:00 ч..

✔️ 26.02. 2023 година от 14:00 до 18:00 ч..

Как ще се свържем с нашата женска енергия и сила?

Чрез нейрографика и професионалното упътване на коучинг нейрографика ни – Лали Павлова.

 

Тази практика засилва усещането за споделяне и подкрепа – неща, които са в основата на женската идентичност, които я усилват и балансират.


С това събитие се свързваме с ОСНОВНИ характеристики на женската енергия – поточност, плавност, безконечност, мекота – символ на което е дългият 3-6 метров лист, върху който ще работим всички дами – едновременно.

 

Споделяне, обмен на енергия и проявяване на подкрепа и грижа за другия – това, че сме се събрали на едно място с едно и също намерение и тема. 

 

Запазете своето място още СЕГА на тел. 0884 63 93 93.

Или последвай на нашата Fecebook страница

 

С внимание и с-мисъл

Лали

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

Call Now Button