За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Женска енергия
14/02/2023
My Mahama Нейрографика

Женска енергия: тя привлича плавно, но постоянно. Как да я усетим?

 

До преди известно време мислих, че да си от женски пол е достатъчно, за да си в съзвучие с женската енергия. Но с хода на живота, събитията и осъзнаванията ми се оказа, че това не е съвсем така и женствеността има нужда от подхранване. В търсене на начин да я усиля, прибегнех до първата си асоциация с женственост – дълга коса, рокли, червило. След известно време старателно придържане към такъв вид обаче разбрах, че той не изчерпва съдържанието на думата Жена.

Дори напротив.

 

Стигнах до парадокса да ходя все по-нагласена, но все по-неудовлетворена. 

 

Чудех се защо – нали съм вкарала в употреба атрибутите на женската енергия, защо не се чувствам свързана с нея? Изникна въпросът – дали женската енергия въобще е това, което аз си мисля?

 

Отговорът се оказа не толкова сложен, колкото смятах и за него въобще не е нужно да се допитваме до Тантра гуру или до вещи специалисти по женски практики. Достатъчно е да се огледаме и да видим какво се случва в природата.

 

А в природата има цикличност – редуват се периоди на активност и покой, на светлина и мрак, на раждане и загиване. Това е принцип, който и енергията следва – когато е активна и дейна, шумна, агресивна – проявява се “мъжкото”, когато почива, когато има тишина и тъмнина, налице е разгръщане на женска енергия.

Т.е. всичко което е тихо, почиващо, плавно, неуловимо е в своята женска проява. 

Тихо? Покой? Да си го напомня следващия път, когато завихря скандал на мъжа си 😉 Че коя жена успява да е тиха и плавна в днешно време, виж – неуловима е малко по-постижимо.

 

И ето първата индикация във владението на коя енергия сме през повечето време. Колкото повече движение, активност, амбиция, контрол, пробивност и натиск прилагаме в някоя сфера на живота си, толкова повече активираме в нея мъжкия принцип. Проявата му е необходима, защото и двата типа енергия са неразривна част от нас и имат своите задачи. Но ако вършим повече от горните дейности, се получава дисонанс на мъжка енергия в женско тяло и съзнание.

 

Ако отново обърнем поглед към живия свят, към поведението на женските и мъжките животни – кой е този, който по-шарен, пъстър, привличащ?! Например пауни, елени… едва ли ще се сетим как изглеждат женските им, докато за мъжките нямаме никакво съмнение. Те са толкова ярки и запомнящи се. Но кой е този, който е активен и привличащ и се бори за вниманието на “невзрачните” пасивни женски?

 

А какво се получава при хората, особено в днешно време? Много повече ние, жените, сме тези, които са ярки, привличащи и показващи най-доброто от себе си.

Разбира се, голяма част от нас отричат, че се гласят заради мъжете и просто се поддържат за собствена радост. Но природата и вселената имат друго разбиране и изпращат енергия в съответствие с природните принципи, не с човешкото мнение.

И тук за мен беше поставен крайъгълният камък по темата – секси не означава женствена!


Сексапилът е проявление на мъжкия принцип, защото в него има повече агресивност, активност, яркост. И противно на масовото мислене, когато се облечем в прилепнали дрехи, подчертаващи извивките и сложим контрастен грим, ние се отдалечаваме от женската енергия. Привличаме, но по мъжки.

Механизмът на женската енергия е друг и тя привлича плавно, постепенно, постоянно.

 

Тя се манифестира, когато сме:

 

  • лежерни
  • ненатрапчиви
  • натурални

 

Как да усетим, че сме в нея? 

 

Когато се чувстваме “на мястото си”, независимо къде сме, когато няма нужда да крещим, за да ни чуят, когато сме обзети от естествено желание да даваме обич, присъствие и грижа.

 

За да се случи това, не е нужно да сме малодушни, да нямаме мнение или да се “замонашим”. Напротив! Всичко това е потискащо за всеки вид енергия. Но е добре да знаем, че когато действаме, ние избираме подхода си. 


Една и съща цел може да бъде постигната по няколко начина, обикновено минимум два – труден, когато вървим срещу природата си и лесен, когато се научим да чуваме финия глас на Вселената и се оставим потока й да ни подкрепя. Нали за това сме се родили в женско тяло.

 

И дали е случайно, че думата Вселена е от женски род?! 😉


Ако искате да усилите и балансирате женската си енергия, семинарът “Женска енергия” е точно за вас. 

Този семинар е за вас…

 

Ако нямате партньор.

Ако сте във връзка, където се чувствате непълноценна и неудовлетворенa.

Ако не изпитвате удоволствие.
Ако не си почивате колкото ви е нужно.

Ако не можете да оставите нещата да се случват, без да контролирате и да се притеснявате.
Ако не ви остава време за хобито ви. 
Ако нямате хоби.

Ако чувствате, че за вас не се грижат.

Ако просто ви се иска за няколко часа никой да НЕ ви занимава.


В днешния свят превес има Ян (мъжката енергия) – живеем в активни, бързи, агресивни времена. А това изначално нарушава балансa между женското и мъжкото, принуждавайки жените да усвояват все повече мъжки дейности и отношения, за да се адаптират, да бъдат актуални, да оцелеят.

Женската енергия – въздействаща сила

Женската енергия е сила, която има значително влияние върху света и обществото. Тя е уникална и многообразна, изразяваща се през различни качества и аспекти на женската природа. Женската енергия е свързана със създателността, нежността, интуицията, емоционалната интелигентност и способността да поддържа хармония и баланс.

Женската енергия има силна връзка с природата и цикличността на живота. Тя се проявява през способността на жените да раждат нов живот, да отглеждат и да се грижат. Женската енергия е свързана и със създаването и поддържането на хармонични взаимоотношения, както в личен, така и в професионален план.

Важно е да се отбележи, че тя е много по-разнообразна и комплексна от просто половата идентичност. Всяка жена носи в себе си уникална комбинация от качества и възможности, които я правят неповторима и способна да внесе значителен принос към  света.

Слаба женска енергия – винаги има надежда!

Слабата женска енергия представлява състояние, в което жените се чувстват изтощени, демотивирани и без енергия да преследват своите цели и амбиции. Това състояние може да се прояви като ниско самочувствие, липса на мотивация и интерес към живота, както и като недостатъчно развити лични и професионални умения.

Лайф коучът играе важна роля в помагането на жените да се справят със слабата женска енергия. Той предоставя индивидуално насочено съпровождение и подкрепа, като помага на клиентите да идентифицират корените на техния проблем и да разработят стратегии за преодоляването му. Ето няколко причини защо лайф коуч може да бъде полезен при борбата със слабата женска енергия:

  1. Помощ при самооткриване: Лайф коучът помага на жените да разберат по-добре себе си и да идентифицират факторите, които допринасят за техните емоционални и енергийни изтощения.
  2. Развиване на стратегии за мотивация: Често липсата на мотивация е симптом на слабата женска енергия. Лайф коучът помага да се разработят конкретни цели и стратегии за стимулиране на мотивацията и постигане на успех.
  3. Управление на стреса и емоциите: Животът е пълен с предизвикателства и стресови ситуации. Лайф коучът учи жените как да управляват стреса и емоциите си, за да поддържат енергията си и да се справят със слабата женска енергия.
  4. Развитие на лични умения: Лайф коучът помага на жените да развият лични умения и компетенции, които могат да им помогнат да постигнат по-голям успех и удовлетворение в живота си.
  5. Създаване на баланс в живота: Лайф коучът работи с клиентите, за да създаде баланс между различните аспекти на техния живот, включително работа, семейство, лични интереси и време за почивка.

В крайна сметка, лайф коучингът предоставя подходящи инструменти и подкрепа, които помагат на жените да преодолеят слабата женска енергия и да се движат към по-балансиран, удовлетворителен и успешен живот.

Женска енергия във взаимоотношенията – Насърчаване на връзката и емпатията

Открийте трансформиращата сила на женската енергия във взаимоотношенията и как тя насърчава по-дълбоки връзки и съпричастност. Разкривайки същността на женската енергия, това изследване разкрива нейната ключова роля в изграждането на по-силни, съпричастни връзки.

 

Женската енергия, често свързвана с грижа и интуиция, е жизненоважна сила в култивирането на смислени взаимоотношения. Насърчава дълбоко чувство за разбиране и състрадание, което е от съществено значение за устойчивостта на взаимоотношенията. Прегърнете тази енергия, за да подобрите динамиката на отношенията си, насърчавайки благоприятна среда, в която съпричастността процъфтява.

 

Научете как използването на вашата женска енергия може да революционизира вашите взаимодействия, създавайки пространства, изпълнени със състрадание и съпричастност. Независимо дали в приятелства, романтични партньорства или семейни връзки, женската енергия е ключът към по-дълбоки, по-смислени връзки. Прегърнете потенциала му да трансформира вашите взаимоотношения, насърчавайки атмосфера, в която процъфтяват съпричастността и разбирането.

Женска енергия в лидерството – Разчупване на бариерите и оформяне на бъдещето

Отключете силата на женската енергия в лидерството и станете свидетел на нейния потенциал да разбива бариерите и да оформя бъдещето. Разгледайте как тази динамична сила предефинира лидерските парадигми, наблягайки на сътрудничеството, интуицията и емпатията.

 

Женската енергия в лидерството революционизира начина, по който виждаме успеха и влиянието. Той защитава качества като емоционална интелигентност, приобщаване и възпитателен дух, основни за трансформиращото лидерство. Лидерите, приемащи тази енергия, изковават пътища, които ценят сътрудничеството пред конкуренцията, създавайки въздействаща промяна.

 

Открийте как интегрирането на женската енергия може да издигне лидерските стилове, насърчавайки среди, в които процъфтяват иновациите и креативността. Не става дума само за счупване на стъклени тавани става въпрос за изграждане на нови основи за бъдещите поколения. Прегърнете женската енергия в лидерството и бъдете в челните редици на лидерска революция, която цени съпричастността, разбирането и сътрудничеството.

Каква е същността на женската енергия

За да разберете същността на женската енергия трябва да се впуснете в пътешествие. Това изследване хвърля светлина върху уникалните качества на женската енергия, осветлявайки нейната роля в насърчаването на баланса и хармонията.

 

Женската енергия, характеризираща се с интуиция, емпатия и възпитателни качества, предлага път към по-дълбоко самосъзнание и връзка. Това е сила, която надхвърля пола, резонира с всеки, който търси хармония и разбиране.

 

Прегърнете силата на женската енергия, за да трансформирате гледната си точка и да култивирате живот на баланс и единство. Потопете се в същността на женската енергия и впрегнете нейния потенциал, за да обогатите живота и взаимоотношенията си.

 

Женската енергия – отговорна за разнообразието, равенството и просперитета на обществото 

В днешно време все повече се отдава значение на признаването и промяната на стереотипите и ограниченията, свързани с женската енергия. Повече жени се ангажират с водещи роли в различни области на обществото и проявяват своята сила и таланти. Това допринася за разнообразието, равенството и просперитета на обществото като цяло.

Женската енергия е ценно и трябва да бъде ценена и уважавана. Когато жените се освободят от ограниченията и бариерите, които им предстоят, те могат да постигнат голям успех и да създадат промени в света около тях. Взаимодействието между женска и мъжка енергия е от съществено значение за хармонията и баланса в обществото.

В крайна сметка, женската енергия представлява неизчерпаем източник на сила, мъдрост и креативност. Тя е важна не само за жените, но и за обществото. Подкрепянето, уважаването и насърчаването на женската енергия е от съществено значение за създаването на равенство, просперитет и хармония в света, който споделяме.

 

Кога и къде? 

В коучинг център Mahama’s Life School

✔️ 25.02. 2023 година от 14:00 до 18:00 ч..

✔️ 26.02. 2023 година от 14:00 до 18:00 ч..

Как ще се свържем с нашата женска енергия и сила?

Чрез нейрографика и професионалното упътване на коучинг нейрографика ни – Лали Павлова.

 

Тази практика засилва усещането за споделяне и подкрепа – неща, които са в основата на женската идентичност, които я усилват и балансират.


С това събитие се свързваме с ОСНОВНИ характеристики на женската енергия – поточност, плавност, безконечност, мекота – символ на което е дългият 3-6 метров лист, върху който ще работим всички дами – едновременно.

 

Споделяне, обмен на енергия и проявяване на подкрепа и грижа за другия – това, че сме се събрали на едно място с едно и също намерение и тема. 

Прочетете още от нашия блог:

Запазете своето място още СЕГА на тел. 0884 63 93 93.

Или последвай на нашата Fecebook страница

 

С внимание и с-мисъл

Лали

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

[caf_filter id=’3576′]

Call Now Button