За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Интервю за списание Vagabond
04/05/2023
Медиите за нас

Ние, хората, сме сложни същества и много от проблемите, които изпитваме в живота, са резултат от дисбаланс в нашето физическо, емоционално, невронно и психологическо благополучие. За да възстановим вътрешния си мир и да постигнем по-добро себе си, се нуждаем от помощта на хора, способни да осигурят също толкова комплексни, холистични грижи.

Mahama’s Life School е мястото, което прави това възможно. Обединява усилията, опита и мъдростта на екип от професионалисти, които предлагат спектър от практики и терапии, работещи както самостоятелно, така и в комбинация: лайф коучинг, биорезонанс, хомеопатия, невро-лингвистично програмиране и неврографски. Експертите също така използват модерни технологии, за да постигнат още по-добри резултати с клиентите.

За да научим повече за това изключително място, разговаряхме с неговия основател Мая Бонева – Махама. Тя е сертифициран лайф коуч и невролингвистичен терапевт с 20 години опит. Тя съчетава и смесва пакет от най-добрите съвременни стратегии в областта на личното емоционално и психическо здраве и развитие като коучинг, менторство, невролингвистични и интервенционални стратегии, семейни и двойки коучинг и холистично здраве. Тя е основател на Mahama’s Life School и Mahama’s Method за холистично здраве. През 2016 г. Mahama и нейният екип измислиха и предложиха чисто нова стратегия за преодоляване на фобиите и страха с помощта на виртуална реалност.

Има ли конкретен момент в живота ви, в който сте разбрали, че да бъдете лайф коуч е вашето истинско призвание?

Имаше повече от един единствен момент. През годините често трябваше да правя избори – коучинг или бизнесът, който бях започнал, коучинг или моят партньор, моето лично време или коучинг… Коучингът винаги побеждаваше, без да се колебае. Моето вътрешно аз е да бъда лайф коуч. Това обаче е повече от талант и призвание. С времето и практиката също научих много. Много.
Да бъдеш лайф коуч изисква обширен набор от знания във всички сфери на живота и дълбоко разбиране на човешката физиология, как хората мислят и как работят техните емоции. Някои хора се интересуват от биология, други се занимават с изкуство, трети са привлечени от спорт или имат хобита… Винаги съм бил и ще остана привлечен от човешките същества и техния индивидуален дизайн ум-дух-тяло.

Защо българите имат нужда от място като Mahama’s Life School?

С времето установих, че в България няма система, ясна пътека и здравен протокол за пациенти, чийто проблем не е стриктно медицински диагностициран. Дори в случаите на диагностицирани пациенти се лекуват само техните симптоми, докато основните причини за проблема се пренебрегват. Вашите читатели знаят, че дискомфортът, който изпитваме, е пряко свързан с нашите чувства, начина ни на мислене и поведенческите ни модели. Малко хора обаче са наясно как да променят това, как да балансират различните фактори в живота си, как да преодоляват трудностите и дори към какъв професионалист да потърсят помощ.

“Никога не забравяйте, че вие сте холистично човешко същество и като такова вашето здраве и благополучие винаги са комбинация от здраво тяло, добре разбран ум и здрави свързани емоции.”

 -Мая Бонева – Махама

Ето защо създадохме Центъра – място за пълна диагностика на тялото, ума и поведението, емоционалното състояние. Тук холистичният подход е в основата на всичко. Винаги се съобразяваме кой всъщност е човекът, с когото ще работим, какви са неговите възможности, какво искат, какво ги блокира и какви техники биха им подействали, за да живеят в хармония, успех и щастие. Тук затварям цикъла на въпросите с “Какво се случва с мен, от какъв специалист имам нужда и къде да намеря помощ?” и всички съответни професионалисти в Mahama’s Life School, които могат да превърнат този план в реалност. Ние също така осигуряваме подкрепяща социална среда, където целият процес може да се проведе в спокойна и базирана на ресурси среда.

Вие сте автор на вашия собствен метод, методът Махама. Какво е?

Методът Махама е авторски подход към коучинга. Комбинация от най-добрите техники в невролингвистиката, позитивна, поведенческа и експозиционна терапия и коучинг. Включва още енерготерапия, техники за постигане на емоционална свобода и психосоматика, хомеопатия, цветна терапия на Бах и биорезонансна диагностика. Смятаме, че методът затваря кръга ум-дух-тяло, като подхожда холистично към всички проблеми, за да постигне възможно най-добрия резултат.

Казвате, че може да ни помогне да постигнем нашето ново Аз. През какви етапи ще преминем в този процес?

Първо, ще трябва да се срещнете със себе си такива, каквито сте – с вашите истински качества, недостатъци и проблеми. Ще постигнем това чрез поредица от изследвания, диагностика на Вашето физическо състояние, анализ на емоционалното Ви състояние и Вашия модел на мислене.

След това ще обърнем внимание кой ИСКАТЕ да бъдете и какво ви пречи да бъдете този човек. Ние ще поставим цели и ще създадем визия за всеки сегмент от живота ви. Ще направим план как да реализираме целите и как да се справим с блокажите и препятствията, които ви спират по пътя към вашето по-добро Аз.

Само тогава ще започнете наистина да работите върху себе си. Ще имате практически упражнения, седмични сесии с нашите специалисти и дори домашна работа. Ние ще измерваме вашия напредък и резултати на редовни интервали. Накрая ще празнуваме с вас.

На какъв принцип избрахте техниките и терапиите, използвани в Life School на Mahama?

На принципа на най-добра ефективност, трайност на резултатите и широко приложение. През годините съм експериментирал с много широк набор от методи и техники. Много от тях не ми бяха от полза, но засега изборът ми никога не ме е провалял.

Тази година решихме да добавим още една изключителна стратегия към нашето портфолио от терапии – Интервенционална стратегия. Може да постигне трансформация с невероятна лекота и бързина. Клиентът го преминава лесно, въпреки че изисква високо ниво на компетентност от терапевта.

Каква точно е обратната връзка с квантовия биорезонанс, която предлагате в Mahama’s Life School?

Квантовият биорезонанс, както показва името му, работи на принципа на биорезонанса – всяка клетка, орган, емоция и витамин вибрират на определена честота. Науката измерва диапазона на вибрациите, в рамките на който се смята, че органите и клетките са здрави и функционират правилно. Ние предаваме тази честота на вашето тяло чрез електрически ток с много ниско напрежение. Вашето тяло реагира и ние използваме тези данни, за да анализираме резултатите.

Работим с два биорезонансни апарата. Първият е разработка на НАСА и има над 16 000 честоти, което означава, че може да диагностицира 16 000 неща в тялото ви. Освен вашето физическо състояние, устройството отчита и емоционалния ви фон и може да ни покаже всички невротрансмитери и биохимията на мозъка ви. Той е напълно неинвазивен.

Второто устройство е силно медицинско. Пациентът трябва да попълни въпросник, след което апаратът търси проблеми, специфични за вашите оплаквания.

И двете технологии не само откриват проблема, но и го коригират като част от терапевтичната сесия. Клиентите трябва да знаят, че ефектът от биорезонансната фиксация е временен – след няколко дни тялото ще се върне в предишното си състояние, както е свикнало. Имате нужда от поне осем сесии, докато научим клетките ви да вибрират на здравословна честота.

Тази терапия е мързеливият начин за постигане на резултати. Този, който е по-ефикасен и дава трайни резултати, изисква от клиента да премине цялостна програма за трансформация – да се отърве от основните причини и да изгради нов модел на мислене и навици, които не позволяват повторение на стресови и травмиращи ситуации.

Кои са най-честите проблеми, за които хората търсят помощ в Mahama’s Life School?

За съжаление, най-често те ни търсят в много късен етап, след като са имали терапия другаде без резултат или са достигнали границите си, или имат състояния, които не могат да бъдат диагностицирани или са диагностицирани като психоемоционални, или просто са преживели една от нормалните житейски обстоятелства. – развод, стрес, невъзможност да разберат защо се чувстват зле, проблеми в двойката, проблеми в комуникацията, започване на нов бизнес. Накратко – всичко, което може да се случи в живота на човек и което човек не може да преодолее сам.

Въпреки това има много клиенти, които са наясно, че коучингът е за здрави хора и които просто искат повече от живота. Хора, които искат да растат и да се развиват. Обичам всичките си клиенти, но най-много обичам този тип клиенти. С тях ставаме един отбор – треньор и шампион. Всеки от нас дава най-доброто от себе си и резултатите са впечатляващи. Трудно е да не ги обичаш, когато стигнат до финала.

Как избрахте екипа си? Можете ли да представите накратко хората в Mahama’s Life School?

През годините изградих екипа си така, че да покрива всички области в холистичния подход на Центъра. Всеки от нас има различни квалификации, подход и характер, които се вписват перфектно в пъзела на метода на Mahama.

Петя Йонкова е психолог, бахов терапевт и класически хомеопат. Виждал съм я да се справя с всякакви състояния, както здравословни, така и психоемоционални. Тя е и нашия семеен хомеопат, който се грижи за мен и моите близки вече шест години. Клиентите, които са й се доверили, я наричат магьосница.

Вили Влахова е нашият терапевт с квантова обратна връзка. Тя е най-внимателно изследваният професионалист в Mahama’s Life School. Преди да й се доверят, нашите клиенти проверяват резултатите си в медицинска лаборатория и ние ги насърчаваме да го направят. След това Вили става техен и на семействата им любим терапевт.

Лали Павлова е нашият естетичен коуч и неврограф. Макар и непозната в България, техниката на Лали е остър инструмент за решаване на емоционални състояния, дешифриране на сложни процеси и канализиране на енергийни потоци. Аз лично работя с Лали и искам всеки, който може да се възползва от нейната техника, да усети ефекта.

Ангелина Великова е лайф коуч, работещ по метода на Махама. Тя е човекът, който ще направи и анализира вашите резултати от теста и ще участва пряко в целия процес на вашето израстване.

Габриела Пачеманова е център на нашето училище. Тя се грижи всичко да е организирано, подредено и в график, обяснено и разбрано от всички.

Жените доминират в Life School на Mahama. Има ли нещо, което прави жените по-добри в тази област?

Да. Жените по природа са интуитивни, имат вроденото желание и способност да разбират другия. Грижата и емпатията са женски черти. За мъжете, като логични същества, е по-трудно да схванат концепциите на коучинга.

Кое е най-важното нещо, което научихте като жена и професионалист, откакто станахте лайф коуч?

Това, че много често това, което знаете и сте прочели, не би било от полза в практиката ви. Ако искате да бъдете пълноценна жена и професионалист, майка, приятел и човек, трябва да се научите да чувате и следвате вътрешното си призвание.

Има ли нещо, което всеки от нас трябва да знае, за да живее в щастие и вътрешна хармония? Или няма универсален отговор и всеки трябва да намери своето индивидуално решение?

Има общоприето правило – хигиена! Хигиена на здравето, хигиена на мисленето, хигиена на говоренето и хигиена на действията. Но както всеки има различна кожа със своите специфични нужди и специфики, така и нуждата от хигиена е индивидуална. Тук трябва да се отговори на три важни въпроса: Кой съм аз? Какво ме прави щастлив? Какво трябва да науча, за да отговоря на първите два въпроса?

Цялото интервю в списание Vagabond можете да намерите тук

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

Call Now Button