За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Хипнотерапия

Защо не успяваш да се освободиш от вреден навик?
Пробвал си всичко, но не се получава.

С хипнотерапията лесно и естествено можеш да навлезеш в състояние на приятна дълбока отпуснатост, да стигнеш до подсъзнанието си и да се отървеш от вредни навици или преживявания.

Какво е хипнотерапия?

Хипнотерапията използва състоянието на хипноза, за да те потопи в релаксирано състояние, откъдето да работиш директно върху най-важните за теб цели.

Хипнозата е естествено състояние на ума и тялото. Представлява комбинация от дълбока релаксация и повишена концентрация.
Знаете ли, че всеки от нас влиза и излиза от хипноза по няколко пъти на ден? Например, когато си напълно “потънал” в сюжета на филма; когато си някак замечтан в първите секунди на събуждането от сън; или когато се движиш точно по ръба между заспиването и будното състояние вечер. Това са онези състояния, в които едновременно знаеш къде се намираш и от какво си обграден, но всичко е просто фон. Ти си фокусиран в историята на екрана, отпуснал си съзнателния си ум… Ти си просто хипнотизиран!
Помисли си за дългото и монотонно каране по магистралата, след което някак изведнъж пристигаш на мястото, без да си обърнал внимание на детайлите по пътя. Това е така наречената “магистрална хипноза”. Хипнозата е състояние, в което продължаваш да мислиш ясно и твоето въображение е активно. Тя стимулира твоята креативност и твоите умения за разрешаване на проблеми.

Какви проблеми може да разреши хипнотерапията?

Най-често срещаните теми, при които хипнотерапията е доказала своята ефикасност, са:
● освобождаване от стрес, тревоги, страхове и фобии, включително сценична треска, страх от публично говорене, страх от летене, страх от шофиране, страх от височини, страх от интимност и др.
● преодоляване на нежелани поведения, навици и зависимости, като тютюнопушене, злоупотреба с наркотици, хазарт, преяждане, отлагане и др.
● справяне със самокритичността и негативизма, нерешителността и несигурността
● повишаване на самоувереността и самочувствието
● одобряване на здравословни състояния като безсъние, хипохондрия, главоболие, управление на хроничната болка, дисморфия на тялото, депресия и др.
● освобождаване от травми и преодоляване на препятствия, произтичащи от минали преживявания

От хипнотерапията има и допълнителни ползи:

● Подобрява съня
● Подобрява отговора на организма на стресови ситуации
● Повишава креативността и когнитивната способност за решаване на проблеми

Състоянието на хипноза има лечебен ефект върху физиологичните и умствените функции на организма.

Колко посещения са нужни, за да усетиш ефект и да решиш проблема си?

Хипнотерапията, доказано, е един от най-бързите методи за промяна. Клинични проучвания сочат, че средностатистически при провеждането на 6 сесии хипнотерапия се постига 93% подобрение по даден казус. Някои хора изпитват подобрение още след първата сесия. Други се нуждаят от 10-15 или повече сесии, за да осъществят желаната промяна. Необходимостта от определен брой сесии е строго индивидуална.

Хипнотерапията е за теб, защото…

Всеки може да се възползва от хипнозата, защото тя е като обновяване на софтуера на ума. Тя е важна част от пъзела с техники на Mahama’s Life School. Хипнозата е просто медитация с цел и усещанията в тялото и ума са много подобни на медитативните усещания. Можеш да навлезеш в това състояние седнал, легнал, прав, със затворени или отворени очи. В хипноза съзнателният ум временно се отпуска. В това състояние на повишена осъзнатост човек е по-податлив за онези позитивни идеи и внушения, които наистина иска и които ще му помагат да се задвижи към успеха и желания резултат.

С какво хипнотерапията в Maham’s Life School е различна?

Предлаганите хипнотерапевтични сесии се отличават с уникална комбинация от най-новите и утвърдените практики, както в Европа, така и в САЩ.

галерия

снимки от центъра

Call Now Button