За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Ladyzone.bg: Защо жените след секс стават активни, а на мъжете им се доспива?
27/08/2022
Видео Медиите за нас Новини

Сънят е един от важните компоненти на това човек да се чувства балансиран, щастлив и в кондиция. Често обаче страдаме от безсъние. А неспокойствието през нощта оказва влияние на поведението ни през деня. 

Мая Бонева от Mahama’s Life School е лайфкоуч, бизнес коуч и НЛП специалист. Създава стартъп за коучинг чрез виртуална реалност и така реализара на пазара продукт за преодоляване на фобии, базиран на експозиционна терапия във виртуална среда.

Към нея се обърнахме с въпрос къде се крие причината за безсънието и за какво говори тя в дълбочина.

Оказва се, че жените много по-често имат проблем със съня, отколкото мъжете. Как да преборим безсънието и за какви проблеми говори то – вижте във видеото. 

“Причините за безсънието понякога са много дълбоки – медицински, емоционални състояние, генетично обусловени или нормална реакция на нивата на стрес. Най-лесният съвет, който мога да дам, е да имате график. Но ако това не помага – потърсете специалист. В повечето случаи проблемите със съня са акутно състояние – провокирани са от точно определено нещо, което се случва в момента. В друг случай са резултат от натрупване на проблеми. Така че трябва да ги решавате, като разберете кои точно са те.

Съветите на Мая Бонева-Махама – какво може да направите сами при безсъние:

 

– обърнете внимание на месечния си цикъл (бременност, менопауза, овулация)
– спрете използването на мобилни устройства в леглото, приложения и да четете новини поне 1 час преди сън
– използване на масло от вечерна иглика или лавандула

Защо жените след секс стават активни, а на мъжете им се доспива – вижте във видеото. 

“Често нещастните хора не живеят живота си спрямо собствените си ценности и нещата, които са истинни за тях. Изповядвайки чужди модели, те не са себе си, следователно стават недоволни и нещастни. Например – не обичате работата си, дори ако работата ви е да сте мама на пълен работен ден. Това, което ви прави нещастни, не е шефът, нито децата ви. Някъде там във вас живее ваша ценност – свобода и креативност, или нужда от работа, която да променя света. Но вие не осъзнавате кое е значимо за вас и следователно не работите такава работа. От това следва, че страдате” – споделя Мая. В такива случаи лайфкоучът е човекът, който може да помогне, за да дадете правилна посока.

Как да преборим безсънието и за какви проблеми говори то – вижте във видеото. 

 

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

Call Now Button