За Центъра

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Как Помагаме

Индивидуална програма

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

За Центъра

Как Помагаме

Индивидуална програма

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Какво е лайв коучът?
01/03/2022
My Mahama
7 мин. за четене
Като ваш личен треньор в играта наречена живот, Лайф Коучът е компасът от следната история: Казвала съм я на всички, които са идвали на семинари и обучения, както и на повечето, които са пристигали в моя кабинет да търсят отговорите си. Става дума за Нейно Величество Съдбата и за Негово Превъзходителство Свободният избор. Представете си сега, че пред вас има карта на света. Но тази карта ние ще ползваме като метафора за Живота. Ако попитам всички вас къде искате да отидете, повечето ще изпаднат в състояние, наречено от мен ” ааааааамммммм” ( дъъъъъълго размишляване с богат вътрешен диалог и с многократна смяна на решението, което започва или завършва с ” Не знам”). До тук добре. Тези хора тръгват през пътищата на Живота произволно, в произволно избрана посока, което ги лишава от възможността да се подготвят подходящо за евентуалния терен. Защото им е било трудно да направят избор първоначално. Тогава какво мислите,че ги очаква? Ще ви кажа – избор след избор, след избор на всеки кръстопът, който ще срещнат по пътя си. И какво решение мислите, че ще вземат? Ааммммммм….И така пак произволно нанякъде…В този момент тези хора са изцяло в ръцете на Съдбата. Защо? 

Защото Съдбата е начертаните и построени и утъпкани вече, съществуващи пътища по Земята. А свободният избор за кръстопътищата по тях. 

Тогава тези хора, никога не стигат където искат, не минават през каквото искат и се налага да се оплакват от горката Съдба, че не е разбрала какво искат, когато ги е попитала. Има друг тип хора. Те ще кажат отивам в Париж. Ще намерят Париж на картата и ще разберат поне, че трябва да се движат на Запад. Това ще стесни изборът им на пътища поне с три четвърти и ще направи изборите им по пътя поне по-целенасочени. Има и трети вид хора. Те ще знаят точно къде отиват. Ще разгледат картата, ще се попитат защо искат да са там и спрямо отговорът на този въпрос, ще изберат подходящ маршрут. Ако искат да си направят приключение – ще минат през коларските пътища, долините и планините и ще нощуват в палатки по време на буря. Ако искат да срещната там човекът , когото обичат, ще си хванат самолет. Разликата между тези хора и предишните е, че знаят къде отиват, съответно знаят и маршрута до там, съответно знаят и какво ще им бъде необходимо по пътя и най- накрая знаят, че избора е бил техен, независимо какво ще предложи Съдбата по начертаните си пътища. И ето така, уморени от пътя, те ще пристигнат точно където са искали и ще обявят себе си за галеници на Съдбата, защото им е дала каквото са искали. колкото по-често им се случва това, толкова повече те ще вярват в своя късмет, успех, способности. Не искате ли и вие това?

Искате. Но не знаете как. С компас, мили мои, с компас. Вашият личен треньор за Живота 🙂

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога