За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Нейрографика за деца 
23/01/2023
Нейрографика

Нейрографика за деца 

Знаете ли, че Нейрографиката може да бъде много ефикасна за засилване фокуса, спокойствието и адаптивността при децата?

Защо?

  1. Защото тя говори на техния език! Нейрографиката използва за пренос на информацията рисуването, което е присъщо за децата още преди да започнат да изричат думи. Т.е. с тях много по-лесно можем да се разберем докато влагаме послания в линии и форми, отколкото докато говорим. Рисувайки нейрографика пoмиряваме двата свята – на децата и на възрастните и създаваме пространство за ефективна комуникация и разбирателство.

     

  2. Основна функция на нейрографиката е задържане на фокус върху няколко вектора на внимание. Докато рисуват, децата много по-лесно се учат на фокус, себенаблюдение и контрол на вниманието. Нейрографиката е своеобразна тренировка в концентрация, която се усилва и усъвършенства в хода на практикуване.
  3. Нейрографиката много лесно въвежда рисуващия в режим на отпускане и спокойствие. Това е особено важно и полезно за децата, които нямат отработен механизъм за следване на цикъла активност-пауза. Всички знаем как изглежда дете, което е прекалило със силните изживявания. Под формата на игра и рисуване можем да му помогнем да снижи нивото си на възбуда до оптимално равнище и дори до покой.

Живеем в свят, в който да си дете не е лесно. Предлагат им се толкова много стимули и изкушения, за които крехката им нервна система не е готова. 

Това прави и задачата на родителите не лека

Ние можем да помогнем на цялото семейство – и на децата, и на техните родители. Като дадем възможност на децата правилно и ефикасно да канализират информационното и емоционално претоварване на което са изложени ежедневно. Докато рисуват нейрографика в Mahama’s life school.

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

[caf_filter id=’3576′]

Call Now Button