За Нас

Защо Mahama’s Life School

Видео

Как помагаме

Техники

Статии

Mahama’s Exclusive Shop 

Работно време

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК
от 09:00 до 21:00 часа (EAST)

Контакти

град София
жк. „Хладилника“
ул. „Банат“ 1 ет. 1. Офис 1

Блог

Нейрографика емоции
03/10/2022
Нейрографика

Нейрографиката

е метод за себеопознаване и себетрансформиране. За да се случи това, използваме характерни за изкуството инструменти, които се прилагат в определен ред и при спазване на определени правила. Това е така, защото всеки инструмент, използван в специфичен момент, повлиява на точно определена област от нашето същество. Т.е. Нейрографиката е много повече систематична – също както науката, отколкото хаотична – каквото е изкуството.

Всъщност тя е и двете, и дори повече. Появява се през 2014 г, нейн създател и разпространител е проф. Павел Пискарьов, който организира разностранни знания и опитности в единна алгоритмична система. Тя е уникална с голямото разнообразие от области, в които може да се приложи и това е една от нейните характерни особености. Нейната систематичност и организираност не произтичат от абстрактни теории, а се базират на природните принципи и закони.  Един от тях е принципа, че света и човека, като част от него са съставени от 4 неделими части – материално тяло, емоционална част, ум и душа.

За всяка от тях има методи на работа, които ще дадат най-бързи и ефикасни резултати. Нейрографиката повлиява на всички, но най-добре и пълноценно работи във втората област – чувствата и емоциите. Тази сфера по правило е доста предизвикателна за действие и контрол. Защо? Какво са емоциите?

EMOTION – energy in motion. Или енергия в движение. И тази енергия понякога може да е в много голямо количество. И това движение понякога може да е много бързо.  Т.е. материята на чувствата и емоциите е доста фина, променлива и често остава непозната. А всъщност носи огромен потенциал. Нейрографиката ни помага да го оползотворим и канализираме.

В какви състояния можем да използваме Нейрографика и в какво ще ни помогне?

ВЪВ ВСИЧКО И ВИНАГИ 🙂

Доказана ефективност има при остри и интензивни, дори кризисни моменти. Може да помогне за освобождаване на гняв, агресия, тревожност, стрес и всякакви експлозивни емоции. Дава отдушник и канализиране на напрежението, води до общо успокояване. Всичко това се проявява на физическо ниво като успокояване на дишането, уравновесяване на телесната температура, нормализиране на кръвопотока – снижаване на болшинството стресови реакции.

Подобрение се отбелязва още след първата сесия, много често дори и преди края й.

Нейрографиката регистрира отлични резултати и при по-продължително и хронични емоционални преживявания – тъга, отчаяние, загуба и раздяла… Ефектът от използването й обикновено е по-бързо преминаване през болезнените фази на тези състояния и обръщането им в неутрални или дори положителни. Много често при рисуване се влиза в изключително ресурсно състояние и много бързо намираме “урока” зад негативната ситуация в която сме изпаднали. Обикновено в рамките на 4-8 сесии темата бива разрешена – или негативната емоция си е отишла, или е намерен основния корен, следващ етап, който да бъде отработен. И тук влиянието е на всички нива – както ментално, така и физическо – наблюдава се регулиране на съня, апетита, общото настроение и мотивацията.

Разбира се, възможно е първоначално обостряне на определени симптоми, но това, ако се случи, е част от лечебната криза, съпътстваща всеки оздравителен процес. Те обикновено отшумяват бързо и има начини за тяхното минимизиране и оптимално управление.

 

С внимание и с-мисъл:

ЛАЛИ ПАВЛОВА

 

В името на вашия успех:

Мая Бонева – Махама

Друго от Блога

[caf_filter id=’3576′]

Call Now Button